Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení Technická a dopravní infrastruktura pro rodinné domy Ježník III - PD
Odesílatel Martina Marčanová
Organizace odesílatele Město Krnov [IČO: 00296139]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 12.05.2021 15:55:11
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Vysvětlení dokumentace (4)

Vysvětlení dokumentace (4)
Prosím o vysvětlení lhůt:
Dotaz č. 1:
Vypracování projektové dokumentace pro společné územní rozhodnutí a stavební povolení (ÚR+SP) v souladu s vyhláškou č. 499/2006 Sb., v platném znění do 120 kalendářních dnů od podpisu této smlouvy o dílo Provedení inženýrské činnosti pro vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení včetně podání žádosti o ÚR+SP*do 80 kalendářních dnů od vypracování projektové dokumentace pro společné územní rozhodnutí a stavební povolení mám tomu rozumět tak, že celková doba je tedy 200 dní od podpisu smlouvy a poté bude požádáno o společné rozhodnutí?

Odpověď na dotaz č. 1:
Dle smlouvy o dílo bude do 120 dní zpracována dokumentace pro vydání společného územního rozhodnutí a stavebního povolení, která bude konzultována s objednatelem a také odsouhlasena objednatelem. Následně může dojít k zajištění inženýrské činnosti.

Dotaz č. 2:
Prosím o přesný rozsah stavebních souborů: V zaslané situaci je v legendě: nové sítě elektro a plynovodu, ovšem v legendě a ve výkrese plynovod jsem na první dobrou nenašel....Rozvody NN si Čez projektuje sám. Zpracováváme pouze projekt v rozsahu pro územní řízení, případně ČEZ akceptuje definitivní rozdělení stavebních parcel. Prosím tedy o sdělení rozsahu PD vzhledem k kabelům NN. Budete požadovat uložení datové chráničky?

Odpověď na dotaz č. 2:
Zadavatel požaduje vyprojektování datové chráničky, podzemního kabelového vedení NN, veřejného osvětlení, splaškové kanalizace včetně přípojek, dešťové kanalizace, vodovodního řadu včetně přípojek. Komunikaci a další zpevněné plochy. Zadavatel dále požaduje dokumentaci vegetačních úprav (návrh zeleně) vč. osazovacích plánů v dokumentaci pro provádění stavby. Rozsah předmětu plnění je určen studií Ing. arch. Marka Juránka. Předmětem plnění není plynovodní řad ani jiné řešení plynovodu.

Dotaz č. 3:
Požaduji tedy sdělení stavebních souborů, které se budou projektovat:navrhuji:
komunikacesplašková kanalizace včetně přípojekdešťová kanalizacevodovodní řad včetně přípojekveřejné osvětlení datová chránička, koridor pro kabely NNSTL plynovodní řad včetně přípojek????

Odpověď a dotaz č. 3:
Viz Odpověď na dotaz č. 2.

Dotaz č. 4:
citace ze smlouvy:
V případě neúplného nebo vadného zpracování výkresové či textové části projektové dokumentace či výkazu výměr, které z tohoto důvodu nebude odpovídat požadavkům zák. č. 134/2016 Sb., o veřejných zakázkách, nebo podmínkám této smlouvy, nebo způsobí zvýšení smluvní ceny na realizaci předmětné stavby o více než 1 % oproti původní smluvní ceně bez DPH stanovené na základě zadávacího řízení na zhotovitele předmětné stavby, má objednatel vůči zhotoviteli nárok na smluvní pokutu ve výši 20 % (slovy: dvacet procent) z celkové ceny díla dle čl. IV. odst. 2. této smlouvy včetně DPH a zhotovitel je povinen tuto smluvní pokutu zaplatit;
Vícenáklady jsou takřka na každé stavbě.... Navýšení ceny o 1% máte na mysli oproti nabídkové ceně od vítězné firmy, nebo ceně, která je bude deklarována v rozpočtu? Tato otázka je na širší debatu a zde opravdu na toto. není prostor.
Jak si mám vysvětlil neúplné či vadné zpracování PD? Její správnost s ohledem na legislativu snad bude potvrzena vydáním společných rozhodnutí? V průběhu řízení je zcela běžné, že se projekt konzultuje, doplňuje apod... výsledkem pak je právoplatné rozhodnutí.
děkuji

Odpověď na dotaz č. 4:
Jak je uvedeno ve smlouvě o dílo, 1 % se týká navýšení smluvní ceny u dodavatele, tj. nabídková cena vítězné firmy.
Realizace stavby probíhá na základě dokumentace pro provádění stavby. Vydání společného povolení a splnění legislativy nezaručí, že dílo bude zpracováno bez zjevných vad, které se mohu projevit až právě při samotné realizaci - stavbě díla.

Sdělení zadavatele:
S ohledem na lhůtu podání nabídek a vysvětlení dokumentace ze strany zadavatele se lhůta pro podání nabídek prodlužuje z původního termínu 14. 5. 2021 do 10:00 na nový termín 18. 5. 2021 do 10:00.