Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení Rekonstrukce komunikace Husovo náměstí v Krnově
Odesílatel Klára Hazuchová
Organizace odesílatele Město Krnov [IČO: 00296139]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 17.05.2022 21:36:30
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Vysvětlení dokumentace (1) a prodloužení termínu

Dotaz č. 1:
V rozpočtu je v SO 101 uvedena pol. č. 8 FRÉZOVÁNÍ ZPEVNĚNÝCH PLOCH ASFALTOVÝCH, ze které vznikne asfaltový recyklát (cca 92,4 t), který je nutno uložit na skládce s poplatkem. V pol. č. 2 POPLATKY ZA SKLÁDKU je uvedeno souhrnné množství všech vybouraných hmot, které se mají na skládce uložit za poplatek. Cena za různé odpady může být různá. Cena za uložení asfaltového recyklátu je však také závislá na jeho typu dle obsahu PAU částic. Disponuje zadavatel diagnostikou / rozborem asfaltobetonových směsí, které budou odfrézovány a mají být uloženy za poplatek na skládce tak, aby bylo zřejmé, o jaký materiál se jedná? Rozdělí zadavatel pol. č. 2 na více jednotlivých položek tak, aby bylo možné ocenit různými cenami různé druhy odpadů?

Odpověď na dotaz č. 1:
DO ROZPOČTU BYLA PŘIDÁNA POLOŽKA POPLATEK ZA ULOŽENÍ ASFALTU – P.Č. 5 – 014102OA0.1 POPLATKY ZA SKLÁDKU – ASFALT.
PŘEDPOKLÁDAJÍ SE PAU 1-2 (ZKOUŠKY PAU PROVEDENY NA VEDLEJŠÍ KOMUNIKACI, KTERÁ VZNIKLA PŘIBLIŽNĚ VE STEJNÉ DOBĚ, PROTO PŘEDPOKLAD PAU 1- 2).

Dotaz č. 2:
Stejně jako v předchozím dotazu je v rozpočtu pro SO 102 uvedena pol. č. 6 FRÉZOVÁNÍ ZPEVNĚNÝCH PLOCH ASFALTOVÝCH, ze kterých opět vznikne asfaltový recyklát (cca 40,2 t) a položka pro poplatek za skládku je opět uvedena jako agregovaná pro všechny druhy odpadů (pol. č. 1 POPLATKY ZA SKLÁDKU). Disponuje zadavatel diagnostikou / rozborem asfaltobetonových směsí, které budou odfrézovány a mají být uloženy za poplatek na skládce tak, aby bylo zřejmé, o jaký materiál se jedná? Rozdělí zadavatel pol. č. 1 na více jednotlivých položek tak, aby bylo možné ocenit různými cenami různé druhy odpadů?

Odpověď na dotaz č. 2:
DO ROZPOČTU BYLA PŘIDÁNA POLOŽKA POPLATEK ZA ULOŽENÍ ASFALTU – P.Č. 4 – 014102OA0.1 POPLATKY ZA SKLÁDKU – ASFALT.
PŘEDPOKLÁDAJÍ SE PAU 1-2 (ZKOUŠKY PAU PROVEDENY NA VEDLEJŠÍ KOMUNIKACI, KTERÁ VZNIKLA PŘIBLIŽNĚ VE STEJNÉ DOBĚ, PROTO PŘEDPOKLAD PAU 1- 2

Dotaz č. 3:
Podle našeho názoru v rozpočtu pro SO 101 i SO 102 chybí položky pro dodávku a montáž obrub obloukových tak, jak jsou specifikovány v PD ve výkresu č. B.2-SITUACE STAVBY KOORDINAČNÍ (1).pdf. Tyto obloukové obruby jsou zřejmě započteny v pol. č. 28 SO 101 a v pol. č. 16 SO 102. Rozdělí zadavatel tyto obruby podle jejich typů tak, aby bylo zřejmé, jaké množství jakých obrub bude potřeba poptat a následně také objednat a osadit? Ptáme se proto, že ceny různých typů obruby (nájezdové, obloukové, rovné atd...) jsou výrobcem ceněny různě a také cena za jejich montáže je různá.

Odpověď na dotaz č. 3:
DO SO 101 – DOPLNĚNA POLOŽKA Č.32 - 917426OA0.1 - CHODNÍKOVÉ OBRUBY Z KAMENNÝCH OBRUBNÍKŮ ŠÍŘ 250MM – OBLOUKOVÝ.
OBLOUKY KOLEM PRAHU NEJSOU SOUČÁSTÍ PD (STAVBA UL. MIKULÁŠSKÁ), VIZ VYZNAČENÉ ROZHRANÍ V KOORDINAČNÍ SITUACI.
PROJEKTANT SI NENÍ VĚDOM, ŽE BY KOLEM PARKOVACÍCH STÁNÍ - OBJEKT SO 102, BYLA NAVRŽENA OBLOUKOVÁ OBRUBA.
PROJEKTANT NETRVÁ NA OSAZENÍ PŘECHODOVÝCH OBRUB, MŮŽE BÝT OSAZENA I SILNIČNÍ OBRUBA S PATŘIČNÝM ZAŘEZÁNÍM – PROTO NEBUDE ROZDĚLENO.

Dotaz č. 4:
V rozpočtu pro SO 103 je uvedena pol. č. 13 SILNIČNÍHO A CHODNÍKOVÉ OBRUBY Z KAMENNÝCH OBRUBNÍKŮ ŠÍŘ 100MM. Podle popisu položky i podle informací z PD ve výkresu C.1.4-VZOROVÝ PŘÍČNÝ ŘEZ.pdf vyplývá, že se jedná o obruby betonové. Opraví zadavatel popis položky a výkres C.1.4 tak, aby odpovídal kamenným obrubám?

Odpověď na dotaz č. 4:
DNE 9. 5. 2022 BYLA ZVEŘEJNĚNA AKTUÁLNÍ VERZE PD, KTERÁ MÁ VE VZOROVÝCH ŘEZECH JASNĚ UVEDENO ŽE SE JEDNÁ O ŽULOVÉ OBRUBNÍKY. VIZ PŘEDCHOZÍ SDĚLENÍ ZADAVATELE.

V návaznosti na shora uvedené zadavatel prodlužuje lhůtu pro podání nabídek z původní lhůty 23. 5. 2022 na novou lhůtu 26. 5. 2022.